Председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе остана изключително доволен от проведеното през уикенда състезание по петанк. 14-ото издание на надпреварата се състоя в Докторската градина в София при огромен интерес и рекорден брой участници.

Организатор на турнира е Френско-българската търговска и индустриална камара, като целта, освен забавлението, е и създаването на контакти между френски и български компании.

Това е аматьорско състезание, но всяка година нивото се вдига. Нивото е чудесно и стъпка по стъпка достигаме това на френското състезание. Да, аз също практикувам петанк, но, за съжаление, загубих“, сподели специално за Gong.bg Стефан Делайе.

Животът в България може да бъде много вълнуващ, но страната ни вече е успяла да плени ръководителя на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Чувствам се перфектно, за мен България е една малка Франция. Имате си всичко – море, планини, хубави градове. Всички французи се чувстват перфектно в България.“

За Стефан Делайе България е: „Потенциал, привлекателност и прекрасни хора.

Запитан, кое българско ястие му напомня за родината, отговорът дойде мигновено: „Сирене и лютеница. Ракията е много силна. Но българското вино е отлично. Не искам да говоря за френското вино, което има световна репутация. Наскоро бях в Драгомир и беше страхотно преживяване.“