Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн и Стилияна Николова в зала "Ласло Пап" в Будапеща, където се провежда Европейското първенство по художествена гимнастика.

На 26 май Боряна Калейн завоюва златото при индивидуалните представяния с обръч, а Стилияна Николова - среброто. Във финала с бухалки, Калейн спечели и бронзовия медал, предава специалният кореспондент на NOVA Мия Димитрова.

„Знаех, че ако си изиграя съчетанията съм конкурентноспособна на най-големите в художествената гимнастика. Когато видях оценките, бях много щастлива и доволна от себе си. За мен това състезание беше едно предизвикателство, с което успях да се справя.  Оттук нататък ме очаква здрава подготовка и Дай Боже, успешни Олимпийски игри”, коментира коментира Стилияна Николова пред медиите. Тя пожела на всички българи да бъдат здрави и да се обичат.

Радев беше в зала "Ласло Пап" за финалите при жените, за да подкрепи българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан).