Българският състезател във високия скок Тихомир Иванов завърши на 6-о място на Европейското първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим. Той приключи надпреварата с резултат 2.22 метра.

Преди това той преодоля 2.17 метра от първия опит. Непосилна за него обаче се оказа височината от 2.26 метра. Иванов раздели шестата позиция с италианците Мануел Ландо и Стефано Сотиле, както и с поляка Норберт Кобиелски.

Шампион стана представителят на домакините Джанмарко Тамбери. Олимпийският и световен шампион записа най-силен опит от 237 сантиметра и се поздрави с трета титла на Стария континент и рекорд на шампионатите.  

Другата българка в четвъртия ден от шампионата Ясна Петрова завърши на 28-о място във финала на 10000 метра при жените. Тя финишира с резултат 33:55.32 минути.

Златото отиде при представителката на домакините Надя Батоклети с 30:02.36 минути. Тя спечели златен медал и на 5000 метра.

По-рано днес Пламена Миткова се класира за финала на скока на дължина. Световната ни шампионка за девойки направи нова поправка на личния си рекорд, като в третия опит от квалификациите се приземи на 6.71 метра.