Временният шампион в лека категория Дъстин Порие вярва, че загубите в миналото са били уроци за него, които ще му дадат предимство срещу Хабиб Нурмагомедов. Двамата шампиони ще обединяват титлите на 7 септември в главната битка на UFC 242 в Абу Даби. 

Порие има 5 загуби в своята професионална кариера, като две от тях са с приключване от бойци, които губят с приключване от Хабиб. Остават само два дни до големия сблъсък и американецът вярва, че именно загубите в миналото са ключът към бъдещата победа.

"Наслаждавам се на момента, но съм фокусиран върху събота. През целия си живот съм бил аутсайдер, но въпреки това се справях. Имам солиден екип около мен. Чувствам се добре и няма да позволя на тази възможност да ми избяга. Ще се възползвам и ще стана безспорен шампион", заяви Порие. 

"Научих си уроците от загубите и ставах, когато падах. Невероятно е да нямаш загуба. Това е трудно за постигане срещу бойци, каквито той е побеждавал. Аз  обаче си научих уроците от провалите в миналото, а той не го е правил. Има нещо невероятно в това да винаги да се изправяш и да преследваш мечтите си."

"Не мога да бъда пречупен и няма да бъда. Имам шанс да стана велик. Ще вляза в клетката, за да направя нещо, което никой не е правил. Великите хора намират пътя към победата и аз ще намеря своя път", закани се Порие.