Наставникът на пилотите в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев коментира представянето на момчетата на рали Сърбия.

"Изключително горд съм, че успяхме да докараме до финала и 4-те автомобила на това тежко рали, това състезание показа своите зъби и характер, бях предупредил пилотите, че това е изключително тежко рали, предвид че отсечките бяха много тесни, с много превали и скрити завои, с много фракция. В събота всеки един от пилотите имаше проблеми, но съответно съм горд, че днес са на финала. Те натрупаха много ценен опит с това рали, тъй като предимно са карали в българския шампионат. След това рали те са на едно друго по-високо ниво", започна Гьошев.

"Ако сравним двете международни ралита, където сме участвали в Сибиу и Ужице, сръбското рали получава 8-ца по десетобалната система, докато в Румъния беше доста по-леко рали, доста по-къси и бързи отсечки, с много открити отсечки, това рали в Сърбия изискваше добра записка и отлично сработване между пилот и навигатор. Григор показа страхотно израстване, той разви много умения, и в Шумен ще се забавлява с конкурентите си в България, другите момчета също се представиха на ниво", коментира той по повод разликите между ралитата в Румъния и Сърбия. 

"В Шумен очаквам много близки разлики между тях, пилотите са с почти изравнени възможности. Всеки един от тях ще се бори за победата, за Шумен ни очаква едно интересно състезание, като за финал на сезона", завърши Гьошев.