В петия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали Сърбия води екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков, който има солидна преднина пред мирослав Ангелов/Недялко Сивов.

Третата позиция в класирането е за Христо Геров/Йордан Йорданов след изминалите 6 отсечки в съботния ден.

Геров тръгна много мощно в първата скоростна отсечка за деня и успя да извоюва успеха в нея, но в следващите Григор Григоров съумя да спечели и петте и да си гарантира първото място след съботния ден и 11-о място в генералното класиране.

Геров имаше проблеми в петата скоростна отсечка, когато удари камък, което го забави и му коства доста време. При успех на ралито Григоров ще стане за втори пореден път шампион в едномарковия шампионат.

В същото време люта битка се заформи между Рашид Ал Кетби с навигатор Карина Хеперле и Форд Фиеста R5 водят на българския екипаж Пламен Стайков/ Давид Кварацхелия (Митсубиши) с 24 секунди след съботните 6 отсечки. Третата позиция е отново за български екипаж в лицето на Йордан Атанасов/ Ангел Башкехайов също с Митсубиши Лансър Ево 9. 

В неделния ден предстоят още 4 скоростни отсечки, с което и ралито ще завърши с церемонията по награждаването на победителите.