Груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар започва на 20 ноември и грубо е разделена в две седмици. Вече разгледахме първата, вижте какво ни очаква през нея – ТУК.

Решаваща обаче ще е втората седмица на Световното първенство, защото тогава ще се изиграят решаващите двубои, които ще определят отборите продължаващи към осминафиналите.

На 27 ноември ни очаква мегасблъсъка Испания – Германия от 21:00 часа българско време. 

Пълната програма на срещите и тяхното разпределение по телевизионни канали може да видите – ТУК.

Любопитното е, че жребият за 1/8 финалите е изтеглен, както и за фазите напред до финала.

В първия осминафинал на Световното първенство ще се срещнат отборът на първо място в Група А и тимът, завършил на второ място в група В. Цялото разпределение може да видите отдолу.

Катар 2022 групи

източник: Sofascore

Фазата на директни елиминации започва на 3-ти декември. 

Друга важна точка, през която да преминем преди началото на Световното първенство в Катар е съдийството.

За първи път на Световно първенство ще има и дами, които да ръководят мачове. Общо шест са съдиите от нежния пол, като три от тях ще са главни съдии, а другите асистенти. Познатото дуо от Висшата лига – Антъни Тейлър и Майкъл Оливър също е в списъка. Нестор Питана, който свири финала между Франция и Хърватия преди четири години, няма да вземе участие в тазгодишното Световно първенство. Цели 36 рефера са избрани за Мондиал 2022, но разпределението им по мачове все още не е ясно.

Катар 2022 съдии, нова

източник: Sofascore

Очаква се отборите да започнат да пристигат в Доха, Катар от 7 ноември натам. Първият тим, който ще се настани, ще бъде този на Япония. Това е един от малкото отбори, които обявиха пълния си състав. Освен тях и Коста Рика го направи през вчерашния ден, а Бразилия обяви непълен списък с играчи, към които тепърва ще се присъединят едни от най-големите имена.

Организаторите на най-голямото футболно събитие споделиха, че към този момент са продадени почти 3 милиона билета за 64-те мача, които са между 20 ноември и 18 декември, когато ще се състои големият финал на стадион Лусаил.

Следете най-важните новини за Мондиал 2022 на Gong.bg!