Остават пет дни до старта на Мондиал 2022, който ще се проведе в Катар. Домакините откриват най-големия футболен форум с мач срещу Еквадор на 20 ноември.

Вече ви запознахме с две от големите надежди на предстоящото Световно първенство - Гави и Юсуфа Мукоко, а днес е време да ви представим и младия талант на Байерн Мюнхен - Джамал Мусиала, който със сигурност ще бъде следен под лупа на Мондиал 2022.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Джамал Мусиала само на 19 години и 259 дни счупи рекорд на баварците. Той стана най-младият играч от създаването на Бундеслигата, който достигна 100 мача за мюнхенския клуб във всички състезания.

Младежът има страхотен сезон до момента и определено се очаква Ханзи Флик да го използва и в мачовете на националния отбор на Герамния. 

Мусиала има 22 мача във всички турнири и има 12 гола, придружени от 9 асистенции.

В германския шампионат полузащитника на Байерн е изиграл 12 мача като титуляр, а два пъти се е появил като резерва. Общо той е записал 1000 минути в Бундеслигата от старта на сезона. В тези минути има 9 гола и 6 асистенции, а и важните за един офанзивен халф - по средно 2 ключови паса в мач. Мусиала често опитва изстрели към противниковата врата.

Мусиала е голяма заплаха при контраатаки заради скоростта си и добрата си техника. Той има страхотен поглед над играта и може да извежда съотборниците си, а далечните му удари са довели до не един гол на неговата сметка. Очевидно, с характеристиките, които има най-големи трудности футболистът изпитва във въздуха. 

Джамал Мусиала

източник: Sofascore

Отново в Бундеслигата германецът има 84% успеваемост при пасовете, като най-често разчита на къси подавания, заради тактиката на баварците. Мусиала завършва по средно 31 паса на мач, като трябва да се има предвид, че той играе като атакуващ халф, зад нападателя, и повечето атаки на отбора минават през него. 

През изминалия сезон халфът е записал участие в 30 мача на Байерн, като има 5 гола и 5 асистенции, а през този сезон показва сериозно подобрение. Все пак той остана зад Гави за наградата "Златно момче", която се дава на най-добрият млад футболист. 

Джамал Мусиала взе участие в два мача на Световните квалификации, като в единия се появи като резерва. Полузащитникът записа гол и асистенция. Определено се очаква футболистът на Байерн Мюнхен да остави сериозен отпечатък на Мондиал 2022.