Шест дни остават до началото на Световното първенство в Катар, а днес ще ви запознаем с друга голяма футболна надежда, а именно – Юсуфа Мукоко. Футболистът на Борусия Дормутнд вече влезе в историята като най-младия футболист с 10 попадения в Бундеслигата. През този сезон има 6 гола на сметката си и попадна в състава на Германия за Мондиал 2022.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Към момента Мукоко е на 17 години, като той ще навърши 18 именно на старта на Световното първенство – 20 ноември. Той ще бъде най-младият футболист на Мондиала, но как ще се представи и дали ще оправдае големите очаквания, все още няма как да знаем. Определено младият нападател ще бъде под лупа в Катар.

Младежът има 14 мача за Борусия Дортмунд в Бундеслигата през този сезон и има шест попадения и три асистенции. Той вкара два гола при победата с класически резултат 3:0 срещу Бохум. В шампионска лига германецът е взел участие в шестте мача на отбора си, като четири пъти се появява като резерва. Той има асистенция, но все още чака първия си гол в най-престижния европейски турнир. В 767 минути или 14 мача в шампионата той има по два удара средно на двубой. Талантливият нападател все пак трябва да работи и върху пасовете си, тъй като има едва 71% успеваемост при подаванията си за всички тези изиграни минути. Разбира се, в шест от 14-те си мача той се е появил като резерва, а в такива случаи е по-сложно да стигне до реални ситуации. Пред Мукоко обаче е имало достатъчно шансове и трябва да поработи върху финалния си завършек. 17-годишният има добър изстрел от дистанция и това е едно от основните му оръжия. Въпреки ръста си от 1.80 сантиметра обаче той изпитва трудности във въздуха.

Юсуфа Мукоко

източник: Sofascore

За националния отбор на Германия до 21 години, нападателят има пет мача и шест гола. Юсуфа Мукоко е все още млад и има къде да се развива, но по всичко изглежда, че го очаква бляскаво бъдеще. 

Той е футболист от школата на Борусия Дортмунд, но трудно ще се задържи там, след като големи европейски грандове като Ливърпул и Манчестър Юнайтед вече проявиха интерес към него, а още много големи отбори, както и феновете ще го наблюдават изкъсо на Мондиал 2022.