Броени дни остават до началото на Световното първенство по футбол. Мондиал 2022 ще се проведе в Катар и обещава много интересни сблъсъци. Разбира се, в списъците от футболисти, които ще вземат участие за страните си, не липсват интересни имена. Неймар, Лионел Меси, Лука Модрич, Кристиано Роналдо, най-вероятно ще изиграят последното си Световно първенство. Има много млади таланти, които ще дебютират на такъв голям форум, но дали ще оправдаят очакванията?


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Днес ще обърнем внимание на Пабло Мартин Паес Гавира или по-добре познат като Гави. Полузащитникът на Барселона ще стане най-младият испанец, който ще играе на Мондиал. Той навърши 18 години през месец август и определено вече много хора имат едно наум за него. Гави обра сериозни отличия по-рано през годината. Халфът взе трофея „Копа“, който се връчва от „Франс Футбол“ за най-добър футболист до 21 години, а дни по-късно грабна и „Златното момче“, приз, който се раздава от „Тутоспорт“.

Гави е ключова фигура в средната линия на Барселона. Младежът е взел участие в 19 от 20-те мача на каталунците във всички турнири. Определено от към голове и асистенции, той има какво още да доказва, но влиянието му на терена е безспорно. Самият факт, че е фаулиран 34 пъти в 14 мача в Ла Лига, от които само 9 е започнал като титуляр, показва, че той е огромна заплаха за противниците със своята бързина и техника. В срещите от испанския шампионат той има 424 паса, от които точни подавания са 385, което прави 91% успеваемост.

Гави

източник: Sofascore

Освен всичко това, Гави определено помага много в защитен план. В мачовете си в Ла Лига той има 74% успеваемост в опитите да отнеме топката, а той често има задачата да се връща чак до защитната линия и да помага с изнасянето на топката.

Абсолютно нормално е да има големи очаквания към Гави, след като той чупи рекорд след рекорд и събира престижни награди за млад футболист. Дали ще е редовен титуляр в състава на Луис Енрике, тепърва ще преценим, но определено трябва да следим изкъсо полузащитника.