Президентът на Франция Еманюел Макрон се намесил, за да поиска от футболистите на „петлите“ да поздравят феновете след поражението си във финала на Световното първенство, което довело до кратка публична церемония, разкри шефът на Френската футболна федерация.

Играчите на вече бившите световни шампиони първоначално искали да се приберат по домовете си в понеделник след загубата от Аржентина след изпълнение на дузпи, каза в свое изявление за АФП президентът на френския футбол Ноел Льо Грат.

БГНЕС
6 снимки

„Под тежестта на разочарованието, мъката и толкова силни емоции, разбрах този избор и го уважих. Ситуацията се промени около 10:00 часа сутринта местно време (в понеделник) след разговор с президента, който искаше момент на обединение. Естествено, аз и отборът се съгласихме“, каза той.

След конфузен ден на противоречиви изявления, играчите на Франция в крайна сметка се явиха за няколко минути на балкона на петзвездния хотел „Крилон“ на историческия площад „Конкорд“.

Около 50 000 души уважиха финалистите, скандирайки и пеейки националния химн, като мнозина от тях чакали повече от четири часа в тъмнината и студа.