В разгара на разочарованието от загубения финал на Световното първенство в Катар нападателят на Франция - Килиан Мбапе, отпразнува своя 24-ти рожден ден във вторник. С осемте си попадения на шампионата той се изкачи до втората позиция във вечната голмайсторска листа на „петлите“ на Световни първенства, шести в историята на френския национален отбор и се превърна в най-добрия голмайстор във финали на Мондиали. Също така нападателят е и втори в голмайсторската листа на своя клубен Пари Сен Жермен.

Спред „L'Équipe“, всичко това води до логичното решение следващият капитан на Франция да бъде именно Мбапе, в случай че настоящият такъв – вратарят Юго Лорис, реши да прекрати кариерата си в националния отбор. За „сините“ предстоят мачове от европейските квалификации през месец март догодина.

95 снимки

Лорис, който е №1 по изиграни мачове за Франция - 145, обмисля да напусне „петлите“ след Световното първенство, решение, което би било от полза на Мбапе, който показа лидерските си качества на Мондиала в Катар и изведе своя отбор до втори пореден финал. Той вкара хеттрик срещу Аржентина, но това се оказа недостатъчно за крайния успех.

В 66 мача за „сините“ цифрите на Мбапе са зашеметяващи. Той има 36 гола и е шестият най-резултатен играч в историята на Франция. За две световни първенства пък има вече 12 попадения на сметката си.