Еден Азар признава, че е възможно да напусне Реал Мадрид следващото лято, въпреки че все още иска да се докаже в клуба. 31-годишният белгийски национал така и не успява да покаже истинските си качества, откакто се присъедини към „Лос бланкос“ за 100 милиона евро от Челси през 2019-а година.

Периодът му в клуба беше помрачено от контузии, като той има едва три мача в Ла Лига този сезон и общо 51 участия.

Преди да играе за Белгия на Световното първенство в Катар, той заяви пред „Marca“, че все още не е имало реален шанс да напусне, но че това може да се случи следващото лято.

„През януари е невъзможно, защото семейството ми е там и харесвам града. Но през лятото е възможно да си тръгна. Имам още една година от договора си и клубътще вземе решение. Ако ми кажат: „Еден, благодаря за четирите години, но трябва да си тръгнеш“, ще го приема, защото е нормално. Но бих искал да играя повече, да покажа, че мога да играя, че съм добър играч“, сподели белгиецът, който оцени трансфера си на „Сантиаго Бернабеу“:

„Бих дал оценка „нула“ на трансфера и на начина, по който играя, защото не получавам достатъчно време, но и оценка „10“ за това как изживявам тези моменти с отбора. Да бъда играч на Реал Мадрид беше моята мечта като дете“.

Азар е свързван със завръщане във Висшата лига, но заяви, че не е имал контакт с бившия си тим Челси.

Запитан какво послание би изпратил до феновете на Реал Мадрид, които са разочаровани от представянето му, Азар заяви:

„Съжалявам, приятели. Опитвам се, но... съжалявам. Имам още една година и трябва да се докажа, но не е лесно. Не играя, а искам...“

Въпреки че не е титуляр за Реал Мадрид, Азар вероятно ще бъде ключов играч за Белгия по време на Световното първенство, които гонят първа Световна титла.

„Трябва да докажа на всички, че мога да играя футбол. Хората имат съмнения какво мога да правя, но аз нямам“, допълни крилото.

Азар споделя още, че разбира защо хората се съмняват в него:

„Разбира се, нормално е. Аз съм играч, който не е играл много мачове за три години. Мога да ги разбера. Трябва да го покажа, когато играя, било то 5, 10 или 15 минути. Искам да играя и, когато го правя, трябва да го правя добре. Трудно е, защото не играя много, но има добри играчи в отбора и това е, което искам - да тренирам и да играя с тях. Ако мога да помогна, още по-добре, но в момента не мога. Ще се опитам да дам всичко от себе си“, завърши Азар.