Капитанът на Белгия Еден Азар вярва, че може да даде много на националния отбор по време на Световното първенство и иска да опровергае критиците си. За футболиста на Реал Мадрид това ще бъде трети Мондиал, но капитанът на „червените дяволи“ игра твърде малко за „белите“ през сезона, след като не получава много шансове от старши треньора Карло Анчелоти.

31-годишният футболист сравни ситуацията с тази от Европейското първенство миналата година, когато също игра в турнира с много малко време на терена през сезона.

„Запазвам усмивката си. Имах няколко трудни месеца, в които не успях да вляза в ритъм. Сега трябва да покажа, че още мога да го правя. Не се съмнявам в себе си, но разбирам, че другите го правят. Точно като на последното Европейско първенство печелех минути в първите мачове и бях готов за четвъртфинала срещу Португалия. Нашият медицински и технически щаб ще ми помогна да бъда готов. Чувствам се добре физически. Разбира се, липсва ми ритъм, ето защо последната контрола срещу Египет е важна. Искам да бъда на първия мач в Катар“, заяви Азар.

„Не съм загубил внезапно качествата си. Това ще бъде третото ми Световно първенство и искам да покажа, че Белгия може да разчита на капитана си и ще дам всичко за тима. Заедно с още няколко момчета стигнахме до възраст, на която можеш да отпаднеш от тима. Но не преди да дадем всичко в Катар“, добави белгиецът.

Белгия, който завърши трети на Световното първенство през 2018-а година, е в Група „F“, като започва кампанията си срещу Канада на 23 ноември, а след това ще играе с Мароко и Хърватия.

„Първата ни задача е да оцелеем в тази група. След това всичко е възможно, ако дадем максимума. Четвъртфинал, полуфинал или дори финал“ вярва крилото.

Накрая Азар заяви, че няма планове да напуска Реал Мадрид през януари.

„Не искам да си тръгвам от Реал. Може би нещата ще се променят след Световното първенство“.