Белгийският полузащитник Маруан Фелаини взе важното решение, което бе неясно в неговата кариера. Бившият футболист на Евертън ще остане за още две години на „Олд Трафорд”, с опция за трета, сподели клуба от Манчестър.

30-годишният халф подписа с Юнайтед през 2013 и записа 156 срещи с екипа на „червените дяволи”. За петте години той спечели ФА Къп, Купата на Лигата и Лига Европа.

Той страдаше от липса на игрово време под ръководството на Луис ван Гаал, но стана важна част от тима, откакто Жозе Моуриньо пое кормилото в Манчестър Юнайтед.

Арсенал, Милан и Ювентус сондираха възможността да привлекат белгийския халф, но той е решил да остане в Манчестър до 2021.

„Щастлив съм да продължа моята кариера, като футболист на Манчестър Юнайтед. Взех това решение, защото съм застлив тук. Също така усещам, че този отбор може да постигне много под ръководството на Моуриньо. Искам да благодаря на Жозе за вярата, която показа в мен. Фокусът ми сега е към Световното първенство и се надявам да се насладя на силен сезон”, заяви Фелаини пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

Жозе Моуриньо също бе радостен, след като белгиецът остава в Манчестър. „Много съм щастлив, че Маруан остава при нас. Винаги съм вярвал, че той иска да остане в клуба и съм доволен, че подписа нов договор”.