Агентът на Мартин Дубравка потвърди, че италианският шампион Ювентус следи изкъсо изявите на вратаря на Нюкасъл. Дубравка кара 14-ия си месец при „джордитата”, като 30-годишният страж има 42 мача в Премиър лийг, откакто премина на „Сейнт Джеймсис Парк” от Спарта Прага.

Нюкасъл иска да удължи контракта на словака, но импресариото на Дубравка – Павел Зика, потвърди, че вратарят е обект на интерес от топ клубове.

„Мога да потвърдя, че Мартин принадлежи към списъка на Ювентус, тъй като техни съгледвачи го следят. Важно е да се каже, че не само отборът на Павел Недвед го следи, тъй като има отбори и от Висшата лига. Моето най-добро виждане за него е да остане в Англия”, довери Зика пред Ruik.

„Нашето усилие е да стигнем до споразумение с Нюкасъл за нов договор след края на този сезон. Той пристигна тук пленен от английския футбол от непознатия за тук чешки футбол. Бързо се превърна в основен играч и има отлична оценка за представянето си. Репутацията му във Висшата лига със сигурност се извиси на друго ниво”, допълни още агентът на Мартин Дубравка.