Манчестър Юнайтед е готов да се раздели в почти всичките си футболисти през лятото, съобщава британският вестник The Telegraph. Според ръководството на „червените дяволи“, най-вече в лицето на новия съсобственик сър Джим Ратклиф, единствено младите Коби Майно, Алехандро Гарначо и Расмус Хойлунд са непродаваеми и около тях ще се гради бъдещият тим.

Налага се Манчестър Юнайтед да продава, тъй като няма да участва в Шампионската лига през следващия сезон, а в последните три години бяха похарчени 650 милиона евро в трансфери, които не доведоха до очакваните резултати.

Със сигурност „Олд Трафорд“ напускат французите Рафаел Варан и Антони Марсиал, чиито договори приключват и няма да бъдат подновени. В тима няма да се върне и младият защитник Брендън Уилямс, който бе даден под наем на Ипсуич.

Шефовете търсят да намерят купувачи в най-скоро време на Мейсън Грийнууд, Джейдън Санчо, Антони и Каземиро, като интерес към последния има от богатите клубове на Саудитска Арабия. Юнайтед може да бъде готов да продаде и Маркъс Рашфорд, ако пристигнат изгодни оферти за английския национал.

Не е ясно и бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг, но по-вероятно е той да не продължи с Юнайтед през следващата кампания. 

Според английските медии, към този момент сигурно е, че клубът ще иска да привлече нови играчи за три позиции - централен нападател, централен полузащитник и дясностоящ централен защитник.