Треньорът до 23 години на Нюкасъл Питър Биърдсли напусна досегашната си позиция след продължително разследване по обвинения в тормоз, съобщават от клуба. 58-годишният англичанин бе обвинен от вече бивш юноша на "свраките" в тормоз, като дори бе подадена официална молба срещу него. От клуба не разкриват какви са резултатите от разследването, но Биърдсли отрекъл обвиненията, но все пак се съгласи да напусне.

"Нюкасъл потвърждава, че Питър Биърдсли вече не е служител на клуба. Много сме благодарни за неговият принос през годините като играч, треньор и посланик. Пожелаваме му всичко най-добро за в бъдеще . Клубът няма да прави последващ коментар по темата", гласи съобщението в официалния "Туитър" акаунт на Нюкасъл.

"Винаги съм спазвал договорните си задължения за поверителност към клуба и запазих мълчанието си, което само по себе си беше много трудно. Изключително съм благодарен за огромната подкрепа, която получих, и с нетърпение очаквам предстоящите предизвикателства", заяви Биърдсли в своето становище.