Манчестър Сити е изправен пред угрозата да бъде с отнети точки във Висшата лига през този сезон след зашеметяващата си двугодишна забрана да играе в Шампионската лига, предава доклад на The Independent. Ман Сити научи, че ще бъде изправен пред безпрецедентното наказание, след като бяха признати за виновни за „сериозни нарушения” на наредбите на УЕФА, свързани с Финансовия феърплей.


УЕФА изхвърли Ман Сити от Шампионската лига в следващите два сезона

Манчестър Сити отговори на УЕФА за изхвърлянето от Шампионската лига!


„Източници от най-високо ниво твърдят, че ще принудят Висшата лига да действа поради уникалното си лицензиране, което се отнася до правилата на УЕФА за финансовия феърплей. Въпросът идва, защото всеки клуб трябва да предостави истинска информация, за да получи лиценз за Висшата лига, и тази информация трябва да е съвпаднал със знанието на УЕФА. Разбира се, че комисиите от Висшата лига вече са обсъдили потенциални бъдещи действия спрямо Ман Сити при условие, че УЕФА го накаже крайно и приспадането на точки от актива се счита за много вероятно”, се пише още в английското издание.

„Гражданите” обявиха официално намерението си да обжалват санкцията в Спортния арбитражен съд. Към този момент Манчестър Сити е на второто място във временното класиране на Англия с 51 точки, на цели 22 зад убедителния лидер Ливърпул, който пък няма загуба в хода на цялата кампания в елита на Англия.