След поредния си драматичен обрат в Шампионска лига футболистите на Реал Мадрид дадоха воля на емоциите си на терена. "Кралете" намериха отнякъде един от своите поне девет живота в този турнир и спечелиха с 2:1 срещу Байерн. Така "лос бланкос" се класираха за финала в опит да вземат Купата за 15-и път. 

БГНЕС
26 снимки

Лудата радост от трибуните бързо се прехвърли и на терена. Играчите облякоха специално подготвени фланелки с надпис "Към 15-ата" и започнаха да празнуват с феновете. Никой не искаше да си тръгва след тази вълшебна вечер, а всички не спираха да пеят. Имаше и сълзи от радост, разбира се.

Хванати за ръце, футболистите няколко пъти спринтираха от едната към другата врата за удоволствие на феновете. В този момент на сцената излезе зевзекът на тима Антонио Рюдигер. Той се появи с прословутия бял стол в чест на контузения Дейвид Алаба, който не игра в мача, тъй като още не е въздтанове от операцията на коляното. Австрийският национал обаче се включи в празненствата, а Рюдигер му връчи стола. Алаба го прие с усмивка и го постави пред екзалтираните трибуни. 

Този стол има епична история - преди две години Реал Мадрид победи ПСЖ с 3:1 на 1/8-финалите в ШЛ и след третия гол Алаба извади отнякъде този стол и го размаха пред феновете. Тази негова радост бързо набра популярност в социалните мрежи, а футболистът качи снимка с послание: "Не сядайте на нашия стол". Оттогава той има запазено място в историята на клуба. 

Gulliver/GettyImages
50 снимки