Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел беше много разочарован след загубата с 1:2 от Реал Мадрид в реванш от полуфиналите в Шампионска лига. Специалистът заяви, че съдиите са направили явно нарушение на правилата при отменения гол на Матайс де Лихт. 

"Боли. Ще отнеме известно време, за да се възстановим. Това е загуба, при която оставихме всичко на терена. Разбира се, трудно е да се приеме. Това е част от реалността. Но от друга страна, имаше твърде много контузии, твърде много смени, твърде много крампи", каза той. 

"Накрая Ману (б.а. Нойер), който ни спаси цяла вечер, направи грешка, която няма да направи след още 100 години", коментира наставникът за грешката на Нойер при първия гол на Реал. 

Тухел взе отношение и за отменения гол на Матайс де Лихт, при който малко преди това беше отсъдена засада на Нусаир Мазрауи. "Катастрофа. Абсолютна катастрофа. При втория гол на Реал оставиха играта да продължи. Ясните правила са, че играта трябва да продължи. Първата грешка беше направена от страничния съдия, втората - от главния. Това беше явно нарушение на правилата".