В първия кръг на Лига C в турнира УЕФА Лига на нациите, Фарьорските острови и Северна Македония не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1 в драматичен двубой. Мачът, който се проведе на 7 септември 2024 г., предложи напрежение и зрелище, с две реализирани дузпи и здрави сблъсъци на терена.

Първо полувреме: Фарьорският отбор в аванс

Двубоят започна активно, като домакините от Фарьорските острови поведоха рано в резултата. В 9-ата минута Вилмур Давидсен реализира дузпа и изведе своя тим напред с 1:0. Домакините продължиха да играят агресивно, а двубоят бързо стана физически. Стив Чуквуди от Фарьорските острови и Николай Серафимов от Северна Македония получиха жълти картони за груба игра в рамките на минути.

До края на първата част македонците опитаха да върнат гола, но стабилната защита на Фарьорите удържа натиска. В добавеното време Йоан Едмундсон от домакините също беше предупреден за задържане.

Второ полувреме: Северна Македония се връща в мача

Македонският селекционер направи три промени в началото на второто полувреме, като на терена се появиха Езджан Алиоски, Лионел Чамили и Хуан Аскам, за да увеличат атакуващата мощ на тима. Промените дадоха бърз резултат – в 49-ата минута Енис Барди изравни резултата от дузпа и върна Северна Македония в играта.

Двата отбора продължиха да си разменят атаки, но до края на мача не успяха да отбележат нов гол. Играта беше прекъсвана от множество смени и нарушения, което не позволи на нито един от двата отбора да наложи сериозен контрол върху срещата.