Едва ли някой е очаквал след две изиграни срещи Арженитна да се намира в дъното на групата си с една точка, но фактите към днешна дата са такива, а до известна степен съдбата на Хорхе Сампаоли и компания е в ръцете им.

Евентуално класиране за фазата на елимицатиите минава през изразителна победа над Нигерия, а гаучосите ще се надяват историята отново да е на тяхна страна. Поглеждайки назад към сблъсъците между двете страни- южноамериканците имат пълен превес с четири успеха от четири мача.

Двубоят Аржентина - Нигерия е във вторник вечер от 21 часа.

Начело в група D е Хърватия с 6 точки, следвана от Нигерия с 3.

Исландия е на трета позиция с 1 точка, а Аржентина е на четвърто място също с 1 точка.

Очаква се Сампаоли да направи редица промени в стратовите си 11 след незадоволителното представяне на отбора в първите две срещи на Мондиала, в опит да намери правилната формула за победата и да избегне разочароващият начин на игра при поражението от Хърватия, което доведе до слухове за разногласия между треньор и футболисти.

„Отношеният ни са напълно нормални. Когато видим нещо, което не ни харесва го споделяме с него. Ако нещо не ти харесва на терена и не го споделиш с треньора, ще играеш по начин, който не ти пасва ли? Това би навредило на тима. Това, което трябва да направим в следващата среща е да се опитаме да сме спокойни и да мислим само за мача", коментира Хавиер Масчерано.

”Не ни притеснява липсата на точки, а по-скоро това, че не сме намерили нашия начин на игра и спокойствието, което искаме. Понякога просто се нуждаеш от нещата да се напаснат, сега се надяваме, че това ще е така и ще ни се случи чудо“, добави Лукас Билия.

Ако може да сме сигурни в едно, то е, че всички погледи в света ще бъдат насочени към голямата звезда на Аржентина- Лионел Меси, а очакванията към него ще са огромни. Не на последно място Албиселесте трябва да стиска палци и за успех на Хърватия над Исландия.

Мотивацията на Нигерия няма да е по- малка, тъй като успех ще осигури на отбора класиране на осминафинал за четвърти път в историята му, а настроенито в лагера на африканците е добро и увереността е на високо ниво след успеха с 2-0 над Исландия, но напрежение заради огромния залог не липсва.