Селекционерът на Германия Йоаким Льов прецени да не вземе в Русия най-добрия млад играч във Висшата лига Лерой Сане. Специалистът го замени в 23-мата на Маншафта с халфа на Байер Леверкузен Юлиан Брандт. Това решение породи доста въпрос към наставника, но не само в Германия. Бившият английски защитник Рио Фърдинанд недоумява как халфа на Манчестър Сити не е в селекцията на Бундестима за Мондиал 2018.

Легендарният защитник бе гост-коментатор към английска медия и по време на срещата с Мексико, в която Германия загуби с 0:1 попита какво прави Сане в този момент?

На почивката Рио добави: „Идея нямам къде е Лерой Сане и защо не е тук. Сезонът му бе превъзходен, вкара много голове, подаде за още толкова. Стана шампион в Англия. Най-добрият млад играч във Висшата лига и липсва от Мондиала. Трябваше да е в самолета на Германия за Русия”, заяви Рио.

Тирадата в ефир на легендарния футболист на Манчестър Юнайтед продължи и на полувремето. „Германците изглеждаха изморени. Той щеше да даде на Бундестима освежаването, от което той има нужда. Ако продължава да се представя така, както го прави във Висшата лига – съвсем скоро ще се конкурира за Златната топка. Със стила му на игра е готов да промени веднага развоя на двубоя”, завърши Фърдинанд.

Германия играе с Швеция на 23 юни във втора среща от група F. Южна Корея пък ще мери сили с Мексико.