Селекционерът на Мароко Ерве Ренар поздрави футболистите си за играта срещу Португалия, независимо от поражението с 0:1 във втория кръг на група "В" и отпадането от Мондиал 2018.

"Не съм разочарован от представянето на моя отбор. Обратно - горд съм с тима на Мароко! И се гордея, че съм треньор на тази страна. А благодарение на хиляди фенове, които пристигнаха в Москва, се създаде такава атмосфера, че ние се чувствахме както и в Казабланка. Но се случва да атакувате, атакувате, а да не може да отбележите", коментира той.

"Мисля, че честно си свършихме работата. Трябва да видите епизода с Пепе в наказателното поле (игра с ръка) и да го коментирате честно. Аз няма да кажа нищо, това не е работа на треньора. Затова просто ви призовавам да гледате повторение на спорните ситуации. Но е неправилно, когато вместо нарушение за съперника ти получаваш гол в своята врата", добави той.

"Всичко се реши от наличието в тима на Португалия на такъв гений като Роналдо. Това е най-простото обяснение. Но ние сами сме си виновни, тъй като и в два мача имахме много положения, но не успяхме да вкараме нито един гол. За съжаление, не успяхме да поразим вратата на съперника", завърши изказването си Ренар./БТА