Човекът, който върна Северна Ирландия на футболната карта, се е забъркал в сериозен проблем. Селекционерът на островитяните Майкъл О'Нийл ще се яви пред съда по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. 

Специалистът е бил спрян за проверка от органите на реда около 1:00 часа след полунощ в нощта срещу понеделник. Дрегерът е отчел съдържание на алкохол над допустимото и О'Нийл е бил задържан за кратко. 

Той ще се яви пред съда на 10 октомври. Засега нито той, нито от Северноирландската футболна асоциация са коментирали провинението. Със сигурност селекционерът ще се надява да се размине с глоба, но може да бъде наказан доста по-сурово, ако бъде признат за виновен. 

Майкъл О'Нийл класира Северна Ирландия за първи път на голям шампионат от 34 години по време на Евро 2016. Сега е осигурил на страната си минимум бараж за класиране на Световното първенство в Русия догодина и има два мача в началото на октомври, за да се надява дори да се класира директно за там в пряка битка с първенеца на света Германия.