Италия остана без селекционер след грандиозния провал и пропускането на Световното първенство в Русия. Това доведе до изгонването на Джампиеро Вентура, а сега най-големият въпрос е кой ще е неговият заместник. 

Това питане ще намери отговора си още до края на месеца. Това разкри директорът на Италианската федерация Алесандро Костакурта, който се е нагърбил със задачата да намери новия селекционер. 

В момента "скуадра адзура" е ръководена от Луиджи ди Биаджо, но той е само временен вариант, а постоянната му работа е начело на младежкия национален отбор. Но до края на март ще е ясно кой ще е новият човек на поста. 

"Изслушахме доста кандидатури, доста имена проучихме в каква ситуация са. Вече знаем какво искаме и има дребни проблеми за отстраняване, преди да обявим името на новия селекционер. До 15 дни ще знаете името."

"Карло Анчелоти отвори вратата за поста, но макар и уволнен от Байерн, той е под контракт с Байерн до 30 юни 2018 г. Той е мой приятел и си говоря с него, съветвам се, но не мога да ви кажа нищо повече", сподели Костакурта.