Новоизбраният вицепрезидент на италианската футболна федерация Алесандро Костакурта коментира ситуацията с избора на нов селекционер на "скуадра адзура". Легендата на Милан разкри, че най-вероятно Антонио Конте няма да се завърне начело, тъй като има договор с клубния си отбор Челси за още 18 месеца.

„Водещото при избора на новия селекционер на Италия ще бъде той да е на разположение и да няма ангажименти с друг отбор", заяви Костакурта пред "Sky Sport Italia".

Към момента "скуадра адзура" продължава да няма треньор, след като предишният селекционер Джанпиеро Вентура бе уволнен, тъй като не успя да класира тима за финалите на Световното първенство в Русия.

„В случая с Конте, той сам се изключи от възможността да поеме националния тим, тъй като заяви, че през следващите 18 месеца иска да е клубен треньор. Дори Манчини има договор с клубен отбор, така че и при двамата ситуацията е сложна. Така че дори да разполагаме с много талантливи треньори, в крайна сметка трябва да видим кой ще бъде на разположение“, допълни още бившият бранител.