Марио Кемпес, който с двата си гола във финала донесе първата световна титла на Аржентина през 1978 година, заяви, че би било истинска катастрофа за "албиселесте" да пропусне предстоящото световно първенство и единствено феновете на Диего Марадона са тези, които се надяват Меси и компания да се провалят.

Аржентина се нуждае от победа над Еквадор като гост в последния си мач от квалификациите, за да може да се надява на място поне на баражите за световното. В момента играчите на Хорхе Сампаоли са шести в класирането с равен брой точки с петия Перу, който приема четвъртия в класирането Колумбия. Колумбийците с точка пред Перу и Аржентина.

"Световното първенство без Аржентина и без Меси ще бъде истинска катастрофа", заяви Кемпес.

"Единствените, които ще бъдат доволни от това, са феновете на Марадона, които така ще могат да продължат да обясняват, че Меси не е на неговото ниво. Не мога обаче да разбера защо някой смята, че играчите имат психологически проблеми. Разбирам това да са млади момчета без опит, които за пръв път играят пред пълни трибуни, такова може би биха имали такъв проблем, защото ще бъдат уплашени. Но те не са в такава ситуация, не виждам психологически проблем", заяви легендарният нападател.

"На Хорхе Сампаоли му останаха само 90 минути, за да докаже, че той наистина е спасителят на Аржентина, защото всички преди казваха, че той ще бъде спасителят", добави Кемпес. 63-годишният Кемпес също така защити нападателя на Ювентус Пауло Дибала, който преди месец се оплака, че му е трудно да играе заедно с Меси, защото двамата изпълняват една и съща роля на терена. "Това, което каза Дибала, е напълно вярно. Да се играе до Меси е много трудно и всеки, който не разбира това, е глупак", завърши Кемпес.