Ръководството на Валенсия освободи легендата на тима Марио Кемпес, който бе посланик на тима, заради изцепка в Twitter. Кемпес си позволи да критикува остро играчите и треньора на „прилепите“ след унизителната загуба с 0:4 от Ейбар в Примера дивисион. 

Аржентинецът, който изпълняваше длъжността от 2013-а година насам, написа в социалните мрежи, че "този отбор е напълно загубен, няма стил, няма лидери и няма ентусиазъм" за игра. Часове след коментара си, Кемпес обяви, че напуска клуба: 

"Днес бях уведомен официално, че вече не съм посланик на Валенсия. Сантиментите ми към този клуб обаче остават и аз възнамерявам да продължа да изказвам мнението си, когато виждам, че нещата не се развиват в правилната посока".

Кемпес, основен реализатор на Аржентина при първата световна титла за отбора през 1978-а година, е трети във вечната ранглиста на на Валенсия по отбелязани голове със 146. Той беше част от състава на "прилепите", спечелил първия си европейски трофей - купата на носителите на национални купи през 1980-а година.