Млади български футболисти подписаха с френския Фонтене Фут, научи GONG.bg лично от мениджъра по сделката Евгени Найденов, който е с отлични позиции на местния пазар. Това са Димитър Видев (р.1997 г.) и Калоян Тодоров (р. 1999 г.), като техните договори с тима са до края на сезона с опция за удължаване.

Роденият в Стара Загора Видев е юноша на Берое, с мачове за националния отбор на България до 19 години, като играе основно като ляво крило. Варненецът Тодоров пък преминава през престижните школи на Черно море и Лудогорец, а неговата позиция е офанзивен халф.

Димитър Видев и Калоян Тодоров

източник: Гонг

Техният мениджър Найденов сподели, че след петдневни проби французите са останали изключително впечатлени от качествата на родните таланти. Най-доволен е старши треньорът Емерик Дарбеле, играл с Николай Илиев в Рен в началото на 90-те години.

След 11 изиграни кръга Фонтене Фут заема 8-мо място в петото ниво на френския футбол – дивизия Национал 3. Цел пред клуба е влизане в топ 5, а Видев и Тодоров ще получат изключителен шанс за развитие, твърди Найденов.

Техните лични амбиции са за израстване във френския футбол, а в близък периметър са разположени няколко професионални отбора, които непрекъснато следят за нови състезатели. Така евентуални добри изяви на българите през пролетта няма да останат незабелязани.