Воденият от Ивайло Петев отбор на Университатя Крайова победи Рапид Букурещ с 2:1 у дома и се доближи на 4 точки до лидера ФКСБ, който обаче е с мач по-малко. 
 
Първата част премина равностойно, но гостите от столицата пропуснаха няколко чисти положения чрез Албион Рахмани. В 48-ата минута защитата на Университатя не се ориентира добре след едно центриране от ъглов удар и Фуншо Бамгбойе откри резултата с глава. Последва червен картон на Лиес Ури, който още повече усложни ситуацията за състава на Петев.
 
В 59-ата минута Александру Митрица пусна чудесен извеждащ пас към Щефан Байрям и младежкият национал на Румъния изравни с удар под плонжа на Михай Айоани. Малко по-късно домакините получиха дузпа, от която Митрица изведе домакините напред - 2:1. Последните минути бяха много нервни, но Университатя удържа победата и излезе еднолично на второто място с 31 точки - с три повече от Рапид и ЧФР Клуж.
 
В мач от групата на изпадащите Университатя Клуж направи 0:0 у дома с УТА Арад. Бившият вратар на Левски - Пламен Илиев, не беше в групата на домакините, а червен картон в добавеното време получи Лукас Масоеро, който преди време игра в Локомотив Пловдив. 
 
Друг българин в румънското първенство - Радослав Димитров, изгледа от пейката победата на своя Ботошани с 2:1 срещу Политехника Яш. Отборът му обаче остава на дъното в класирането с едва 14 точки.