Старши треньорът на кипърския АЕЛ Лимасол Ивайло Петев изрази своето съжаление за отпадането на българските тимове в Лига Европа и изрази своето задоволство от успеха на своя тим срещу Зенит. Петев говори за Гонг два дни след победата срещу руснаците.

„Чувствам се добре, не всеки ден се побеждава Зенит. Радвам се, че успяхме да победим този класен отбор. Реваншът ще е много труден, но ще направим всичко възможно да се представим достойно. Ако може да продължим ще е невероятен успех за нас. Трябва да неутрализираме силните им страни на Зенит. Не е толкова лесно да се прави нов отбор. Няма да се оправдаваме с нищо. Работим ден за ден. Много с играчите, които дойдоха са със закъсняла подготовка но всеки ден за нас е важен“, каза Петев.

„Когато имам възможност следя нещата в България. Информиран съм за това, което става. Няма как да правя генерални оценки между българския и кипърския футбол. Лошо е, че отпаднаха два от добрите ни отбори в евротурнирите. Особено съжалявам за Литекс“, заяви още българинът.

„Аз дали ще съм в България или чужбина работя по един и същи начин. Радвам се на успехите и съм амбициран да продължа така и за напред. Никога не съжалявам за решенията си. Шампионската лига е голям дразнител и това беше причината да остана. Ако отпаднем в Лига Европа ще срещнем силни отбори. Имаме мач със Зенит, а после ще видим. Титлата е основен приоритет за мен. Надявам се този път да я решим по-рано. Другите тимове също направи силна селекция, но това е добре само за футбола в Кипър. Надявам се, че тази година ще е по-силна от миналата“, допълни Петев.

„Не взех български играч, защото нямаше подходящ човек, върху който да се концентрирам. Добрите наши играчи искат много пари, а възможностите ни тук не са големи. Играчите при нас вземат толкова, колкото и във водещите български отбори“, завърши специалистът.