Българският треньор Ивайло Петев отново излезе на челните  страници на вестниците и водещите новини на електронните медии с поредния сериозен успех, който попада във визитката му.  Воденият от него кипърски АЕЛ Лимасол хвърли бомбата вчера с  победата 1:0 над Зенит (Санкт Петербург).

"Как се побеждава Зенит ли?! Ами тактически не бива да се  отпуснеш и да забравиш задачите си дори и за 1 минута. И  търпеливо да чакаш своя шанс. И ние получихме нашия шанс, от  който се възползвахме, разказа Петев в интервю за БТА.

"При нас основният проблем е, че подготовката беше много  накъсана, имахме доста хора с контузии и здравословни проблеми.  Така например Жозе Луис-Зезиньо излезе като титуляр след 3-4  пълноценни тренировки. Сардинеро през целия лагер в Англия  страдаше от разтежения. Отборът ни има качество, но се нуждае от доста време, за да бъде добре балансиран. С времето ще се  напаснат нещата, но лошото е, че го нямаме това време", каза още  Петев.

Днес кипърските вестници посочват, че победата над Зенит е  най-сериозният успех в историята на АЕЛ изобщо и като футбол, и  като разлика в бюджетите. И основната заслуга има българският  старши треньор, който успял да мобилизира и подреди почти по  съвършен начин отбора си. Вестник "24 Спортс" посочва, че от  пристигането си в кипърския футбол Петев носи полъха на  различния тип работа и на тренировките, и на мачовете.

"Нормално е да е така. Не всеки ден срещаш отбор с 300  милиона бюджет, че и да го победиш. Все пак ние тия играчи на  Зенит - Хълк, Езекиел Гарай, Вицел, Доменико Кришито, до вчера ги гледахме единствено по телевизията при участията им в  Шампионска лига или на Световни първенства, коментира още  младият специалист. Попитан какво очаква за реванша, Петев отговори:

"Знаем, че  ще ни бъде много, много трудно. Както казах, времето ни е много  малко, а някои играчи са с къса подготовка. Да не говорим, че  тактически трудно се изграждат връзки между играчите и между  линиите буквално за дни. Но ние ще се опитаме да играем добре,  правилно и се надявам, че момчетата ще изпълнят задачите. В отбора на АЕЛ може да пристигне още един нов футболист, но той ще бъде нападател с по-сериозна визитка. Преговорите текат, но не може да се кажат повече детайли.", завърши Петев./БТА