Нападателят на националния отбор на Италия Федерико Киеза даде интервю за уебсайта на УЕФА, два дни преди полуфинала на UEFA EURO 2020 срещу Испания.

"Ще бъде много труден мач. Те държат топката толкова, колкото ние като отбор искаме да направим. Ще бъде труден мач, но такъв като тези, с които сме се сблъсквали досега", заяви той.

63 снимки

"Испанците имат различна схема: играят с 4-3-3, а ние сме по-динамични на терена със смяна на ролите - както във фазата на атака, така и във фаза защита. Испания и ние имаме почти еднакви игрови идеологии: задръжаме топката, високо офанзивно натискане, опитваме се да доминирате над противника", добави атакуващият играч.

"Очевидно развитието на всеки един от двата отбора в това отношение е различно. Испания го прави от няколко години, но ние използваме нашето притежание на топката, за да завършим атаките винаги с удар, да бъдем атакуващи и да доминираме. В този аспект сме респектирани от испанците, но само един от двата отбора ще играе на финала".

Киеза беше попитан и в какви отношения е с нападателя на Испания Алваро Мората, който за момента е с доста противоречива репутация предвид пропуските му в решаващи минути. 

"Ние вече говорихме. Поздравяваме се всеки път, когато другия вкарва гол. Обичам го. Той беше един от играчите, които ми помогнаха да се впиша по-добре, когато пристигнах в Юве. Ще бъде хубаво да се срещнем с него на този полуфинал", каза в заключение той.