Край: Продажбата на Палермо пропадна

Дзампарини и Бакалини повече няма да мелят брашно. източник: Gulliver/Getty Images

Дзампарини и Бакалини повече няма да "мелят брашно". източник: Gulliver/Getty Images

Собственикът на Палермо Маурицио Дзампарини и клубът пуснаха официално изявление, в което обявиха, че обявената по-рано продажба в полза на Пол Бакалини пропада.

Палермо може да се окаже без нов собственик

Бакалини имаше срок до 30 юни да намери нужните финанси, за да изпълни договорката, която бе сключена още през февруари. Тогава Дзампарини се съгласи да продаде клуба на бившия ТВ водещ и неговите американски съдружници. Плащането обаче така и не настъпи в уречените срокове.

„Не спах миналата нощ”, започна Дзампарини в официалния уебсайт на Палермо. „След всичко, което се случи, чувствам, че имам нужда да кажа всичко, което мисля, като мъж и бизнесмен. Наистина е обезпокоително как медиите описват един 76-годишен човек, който от известно време, макар и с огромно съжаление, се опитва да напусне футбола.”

Сделката за Палермо откровено върви към развала

„Говорим за човек, който не само вложи своите пари, но и сърцето си за цветовете на „розанерите” и сега е представян като капризно дете.”

„Формалното предложение на Пол Бакалини и неговите съдружници от „Интегрис Кепитъл” е в ръцете ми и съм готов да го покажа. То съдържа нелепа оферта (въпреки че първоначалната икономическа оценка беше близка до реалната сума), според която се предвижда да бъде заплатена по-ниска сум в срок от 4 години, без очакваните бъдещи инвестиции в Палермо, нито пък с гаранции за растеж.”

„Ясно е, че клубът ще бъде продаден на някого, който гарантира просъществуването му при определено ниво на значимост. Ясно е, че считах Пол Бакалин и „Интегрис” за достойни за довери на базата информацията, която ми предостави моят правен екип. Днес вече стана ясно, че Бакалини даде само празни обещания.”

„Предложението, което получих снощи, тотално се разграничи от подписаното на 24 февруари 2017 година, като в него не се споменаваше нищо за осигуряване финансите за бъдещето развитие на клуба и спортните му структури.”

„Въпреки всичко, въпреки кликата, която призовава за моето напускане, аз съм принуден чрез обичта и компетенциите си да продължа нужната работа, за да върна Палермо в Серия А. Ако бях оставил клуба в ръцете на некомпетентните, щях да съсипя Палермо. Съжалявам за тази група фенове, която протестира и изобщо не ме познава като човек: на мен ми пука и за тях, защото и те са наши фенове, макар да станах жертва на вербално и физическо насилие”, написа Дзампарини.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Палермо Маурицио Дзампарини

Италия