Парма официално си гарантира завръщане в Серия А, след като направи 1:1 с Бари като гост в двубой от 36-ия кръг на Серия Б. „Дуковете“ ще играят в елита за първи път от сезон 2020/2021, когато изпаднаха.

Освен това, „жълто-сините“ са на две точки от рекорда си във второто ниво на италианския футбол. Той бе поставен през 2008/2009, когато Парма завърши със 76 точки. В момента отборът има 74, а до края на сезона има още два кръга. В тях „дуковете“ трябва да си гарантира и титлата, като в момента имат аванс от три точки на върха пред Комо. Фабио Пекия пък за трети път успява да спечели промоция като треньор, след като постигна това с Верона през 2017-а и с Кремонезе през 2022-а година.

В сряда вечер Парма откри резултата в 50-ата минута, когато Йоан Бони получи пред наказателното поле и с хубав удар с десния крак не остави шанс на стража на Бари. В 68-ата минута домакините стигнаха до равенството, след като 40-годишният Валерио Ди Чезаре отбеляза изключително красив гол за крайното 1:1, ставайки най-възрастният голмайстор в историята на Серия Б.

Тази точка, в комбинация със загубата на Венеция по-рано днес, обаче бе достатъчна за това Парма да празнува завръщането си в елита. Бари пък запазва шансове да играе плейофи за оставане в Серия Б, така че този резултат бе важен и за домакините.