Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини е готов да удължи договора си с клуба до 2026 година, въпреки интереса от страна на Наполи, съобщава италианският вестник Gazzetta dello Sport.

Името на специалиста бе наредено в списъка с потенциални нови наставници на гранда от Неапол за следващия сезон, но не е ясно нито дали настоящият му тим ще му позволи да си тръгне, нито дали самият той има желание за трансфер.

По информация на Gazzetta dello Sport, приоритет за Гасперини е именно удължаването на контракта му с отбора от Бергамо до юни 2026-а.

66-годишният треньор застана начело на Аталанта през юни 2016-а и би направил пълно десетилетия като наставник на тима, ако остане до 2026-а.

Настоящият договор на Джан пиеро Гасперини с италианския клуб е до юни догодина, но и двете страни са доволни от сътрудничество си, особено след достигането до финала в турнира за Купата на Италия и до полуфиналите в Лига Европа. Аталанта все още има и шансове за класиране за Шампионската лига през следващия сезон.

Гасперини натрупа 378 мача начело на Аталанта и по време на престоя си изведе състава до участие в Шампионската лига за първи път в историята на клуба. /БТА