Все по-нищожна изглежда вероятността кандидатът за нов собственик на Палермо – Пол Бакалани да финализира закупуването на изпадналия в Серия Б клуб. Все още настоящият президент Маурицио Дзампарини заяви, че 30 юни дойде, но не и обещаните от Бакалини пари.

Още в средата на месеца колоритният Дзампарини индикира публично, че считаната за сигурна продажба очевидно се е натъкнала на проблем. Тя трябваше да бъде приключена на 30 април, но Бакалини поиска отсрочка да повторен одит на финансите. Дзампарини от своя страна обяви, че дава краен срок на бизнесмена да уважи споразумението им, иначе то става невалидно.

Палермо може да се окаже без нов собственик

„Контрактът бе подписан още през февруари, когато Палермо все още играеше в Серия А”, обясни Дзампарини пред palermotoday.it. „Обичам Бакалини, но в същото време все така искам най-доброто за „розанерите”. Надявам се, че ще дойде денят, в който ще приключа сделката. Ще изчакам толкова, колкото съм обещал. Междувременно ще се грижа за това Палермо отново да се върне в Серия А.”

Дзампарини обясни, че това ще е последната отсрочка, която дава на Бакалини. „Бакалини трябва да намери парите и да приключи сделката, иначе аз ще намеря друг човек, който да бъде президент на Палермо. Ако се наложи, ще взема решение, подпомогнат от важни индустриалци, за да покажа, че клубът е чист и върви към по-светло бъдеще. Някой трябва да бъде президент, ако Бакалини вече няма такова желание. Ще търся човек, който може да гарантира за статута си и своите намерения”, добави босът.

В Италия хвалят Чочев: Футболистът, който прави разликата

„Трябва отново да изградим страхотен отбор, като се опираме на основата, която имаме. Позавец, Голданига, Чонек, Щруна, Алеесами, Рисполи и Чочев – те не се продават. Яяло също остава, като ще се опитаме да задържим още малко Илия Несторовски”, допълни Дзампарини.