Андрес Иниеста не успя да сдържи сълзите си при сбогуването си с Барселона. Той официално обяви, че това е последният му сезон, в който играе за каталунците.

„Тази пресконференция е, за да обявя, че това е последният ми сезон тук. Това е едно много внимателно решение, което бе премислено и взето с моето семейство. Разбира се, че след 22 години знам какво означава това решение да напусна. За да бъда играч на този отбор, за мен е най-добрият отбор в света, знам какво се изисква да играя тук година след година във всеки един смисъл. Знам каква е отговорността на капитана на клуба, затова съм честен със себе си и с клуба. Моят път с Барселона завършва този сезон, защото този клуб, който ме посрещна, когато бях едва 12-годишен заслужава най-доброто от мен. Аз знам, че в близко бъдеще не мога да дам най-доброто от мен. Това е най-добрият начин да приключа с Барселона, с положителни чувства, печелещ титли. За мен това е много труден ден, в който трябва да се сбогувам с моята къща, с моя живот“, започна Иниеста.

„Моите съотборници са тези, които ме правят по-добър всеки ден, както и всички фенове, които ми показаха любовта си към терена и извън него. Нямаше да постигна тези успехи без Барселона, родителите ми и сестра ми. Дойдох в Барселона с кола, те са тук с мен и 22 години по-късно. Моята съпруга ме радва с тези три съкровища, които имаме“, добави капитанът на Барселона.