Треньорът на Барселона - Ханс-Дитер Флик, призна, че отборът му не е играл добре в гостуването на Осасуна, загубено с 2:4. Той обаче подчерта, че реферът е допуснал голяма грешка при втория гол на домакините, тъй като е имало нарушение в началото на атаката. Германският специалист пое вината за поражението и обясни ротациите в състава с натоварения график. Той бе оставил на пейката крилата Рафиня и Ламин Ямал, което промени изцяло играта на тима. 
 
„Колкото и да е неприятно, трябва да приемем загубата. Моя отговорност е да защитавам футболистите, но истината е, че не очаквах да играем така. Четири допуснати гола са твърде много.
 
Допуснахме много грешки, но и съперникът се представи много добре. При втория гол на Осасуна според мен имаше нарушение на правилата в началото на атаката. Разбира се, не съм напълно сигурен, защото още не съм видял повторенията. 
 
Направих промени в състава и може би това е една от причините. Според мен обаче тези промени бяха необходими. Натрупаха се много мачове и някои играчи имат твърде много минути. Аз трябваше да взема мерки, това е моята отговорност. Ако искате да обвините някого, обвинете мен за загубата", заяви Флик на пресконференцията след мача в Осасуна.