Селта Виго и Жирона завършиха наравно 1:1 в драматичен двубой от Ла Лига, игран на "Балаидос". Гостите от Жирона откриха резултата още в 38-та минута, когато Янхел Ерера засече прецизно центриране от Дейли Блинд и прати топката в мрежата на домакините. Жирона контролираше голяма част от първото полувреме, а Селта Виго не успя да отговори на натиска на съперника.

След почивката треньорът на Селта, Клаудио Хиралдес, направи тактически промени, които дадоха резултат. Уго Алварес замени Серхио Карейра и внесе свежест в играта на домакините. Вилиот Сведберг се включи активно в атаките, а в 81-та минута именно той асистира за изравнителния гол на Яго Аспас. Аспас успя да се освободи в наказателното поле и с премерен удар в долния ляв ъгъл върна равенството – 1:1.

Жирона имаше шанс да си върне преднината в 90+3-та минута, когато Виктор Циганков отправи опасен удар, но вратарят на Селта Висенте Гуаита спаси с чудесна намеса. Двубоят приключи без победител, въпреки усилията на двата отбора да изтръгнат трите точки.

С този резултат Селта Виго запазва деветото място в класирането, докато Жирона остава на 12-та позиция.