Един от бившите съотборниците на Лионел Меси в аржентинския национал отбор Пабло Сабалета разкри любопитен факт за звездата на „албиселесте” и Барселона.

Лео е смятан за един от най-великите футболисти на всички времена, а вечното му съперничество е с Кристиано Роналдо. За разлика от Меси, CR7 доказа класата си и по английските терени, след като спечели три титли на Англия и една Шампионска лига с Манчестър Юнайтед  преди да премине в Реал Мадрид.

Десетката на Барселона бе спряган стотици пъти за трансфер на Албиона, като най-сериозно бе желанието на Манчестър Сити да вземе Лео, но опитите удряха на камък.

В интервю за BBC, бившият аржентински национал Пабло Сабалета разкри желанието на Меси да играе с Челси.. На FIFA.

Сабалета изкара три години, защитавайки фланелката на местния гранд Еспаньол, но споделя, че е предпочитал да прекарва свободното си време в каталунската столица, за да отмаря зад конзолата.

„Бях много по-добър от Лео на Плейстейшън. Той много обичаше да играе с Челси и винаги го правеше. Много рядко с Барселона, което мен ме учудваше. Живеех в центъра на столицата, а той бе на 30 минути от града. Заради този факт ние играхме от разстояние”, заяви Сабалета.