Щутгарт постигна първа победа в Шампионска лига, след като надви с 1:0 като гост Ювентус. Единственият гол на "Алианц Стейдиъм" вкара Ел Билал Туре в продължението на мача. Малко преди това Енцо Мийо пропусна дузпа, при която Данило беше изгонен. 

Швабите изиграха много силен мач, в който тотално надиграха своя съперник. Вратарят на "бианконерите" Матия Перин направи редица решителни намеси, а в началото на втората част гол на Дениз Ундав беше отменен. 

Гермаският тим събра 4 точки в своя актив и заема 16-о място във временното класиране, докато Юве е с две точки повече на 11-а позиция. 

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Щутгарт можеше да поведе още в 3-ата минута. Максимилиан Мителщет получи на границата на наказателното поле и нанесе удар, с който Матия Перин се справи. Две минути по-късно гостите имаха нов шанс, като този път Дениз Ундав стреля извън наказателното поле и прати топката леко встрани от вратата.В 7-ата минута удар на Йоша Фагноман премина покрай целта. 

Първата добра възможност за Ювентус дойде в 20-ата минута. Тогава шут на Николо Фаджоли от пряк свободен удар премина опасно покрай целта. 

Щутгарт обаче продължаваше да е по-опасният от двата отбора и в 29-ата минута пропусна страхотен шанс за откриване на резултата. Ермедин Демирович бе изведен на стрелкова позиция и ударът му попадна в дясната греда.

Минута след това удар на Дениз Ундав беше спасен от Перин. Малко преди края на първата част Ундав нанесе удар с глава и принуди вратаря на "старата госпожа" да прави страхотно спасяване. 

Втората част също започна добре за гостите, които след три минути игра пратиха топката във вратата. Дениз Ундав успя да се разпише със силен удар, но голът беше отменен заради поемане на топката с ръка. 

В 55-ата минута Юве пропусна добър шанс за попадение, след като удар на Кенан Йълдъз премина покрай вратата. Гостите обаче отново натиснаха и създадоха две последователни положения пред Матия Перин, който отрази удари на Ермедин Демирович и Енцо Мийо в 61-вата и 62-рата минута.

Пет минути след това домакините организираха най-добрата си атака в мача, завършила с удар на Кенан, но право в ръцете на вратаря. Гостите отговориха с добра възможност пред Джейми Левелинг, която обаче той пропусна.

В 81-вата минута дойде и ключовият момент в мача. Данило действа неразчетено при едно центриране в наказателното поле и изрита в областта на слабините съперников играч. След разглеждане с ВАР бе преценено, че това е нарушение за дузпа, а бразилецът получи втори жълт и червен картон. Зад топката застана Енцо Мийо, чийто удар в долния ляв ъгъл беше отразен от Перин.  

Крепостта на Ювентус падна в добавеното време на мача. Мийо намери Ел Билал Туре в наказателното поле, а нападателят от няколко метра нямаше как да сбърка за 0:1.