Байер Леверкузен постигна победа в домакинството си на Айнтрахт Франкфурт по своя начин – с обрат до 2:1 в интригуваща среща от седмия кръг на германската Първа Бундеслига. Гостите поведоха в 16-ата минута от дузпа, която реализира  голмайсторът им Омар Мармуш, но с попадения на Роберт Андрих (25') и Виктор Бонифейс (72') шампионите спечелиха важни три точки.

Снимки: Gulliver/GettyImages
47 снимки

Срещата стартира динамично и още в петата минута Ерик Ебимбе спъна Амин Адли в наказателното си поле и реферът Феликс Брих отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Виктор Бонифейс, който обаче стреля в средата на вратата и Кевин Трап спаси без проблеми.

В 12-ата минута пък голмайсторът на „франките“ Омар Мармуш нацели дясната греда на Лукас Храдецки след далечен изстрел.

Четири минути по-късно, след намеса на ВАР се видя, че Роберт Андрих е извършил нарушение срещу егитепския нападател и бе отсъдена дузпа и за Айнтрахт. Тя бе изпълнена безупречно от Мармуш и гостите откриха в 16-ата минута - 0:1.

Радостта на Айнтрахт обаче не трая дълго и шампионите изравниха само след десетина минути. Чудесна комбинация с едно докосване между Амин Адли, Мартен Терие и Роберт Андрих изведе последния в добра позиция и той с десния крак се разписа - 1:1.

В самия край на първата част пък попадение на Юго Екитике бе отменено заради засада на Ебимбе.

През второто полувреме Леверкузен натисна съперника си, а в 63-ата минута голмайсторът Андрих пък имаше малшанса да нацели страничната греда.

Малко по-късно в игра за „аспирините“ се появи голямата им звезда Флориан Виртц и това веднага раздвижи редиците на тима на Шаби Алонсо. В 71-ата минута именно Виртц проби отдясно и центрира, а стражът на Айнтрахт не изби добре, за да попадне топката в Бонифейс, който се реваншира за пропуска си от дузпа и с глава отблизо направи пълен обрат - 2:1 за Леверкузен.

В самия край на срещата Байер Леверкузен бе на косъм да изпусне победата. Вратарят на „аспирините“ Лукаш Храдецки, който днес се превърна в първия футболист извън Германия с 300 мача в Бундеслигата, искаше да изчисти топката, но я изрита в тялото на Йонатан Та. От това се опита да се възползва Юго Екитике, който опита да вкара с глава, но бранителят на Леверкузен успя да изчисти. Айнтрахт имаха сериозни претенции за негово нарушение и нова дузпа, които обаче не бяха уважени.

Така Байер Леверкузен сложи край на серията си от две поредни равенства и се изкачи на четвътото място място в класирането. Айнтрахт пък записа едва първа загуба в последните си пет мача и остава на едно място под днешния си съперник с 13 пункта.