Унион Берлин продължава да показва впечатляваща форма в Бундеслигата, след като постигна категорична победа с 2:0 срещу Холщайн Кил в мач от седмия кръг. Двубоят се проведе на 20 октомври 2024 г. и завърши с доминиращо представяне от страна на столичния тим.

Първото полувреме не предостави много голове, но 18-ата минута беше ключова, когато Кемлайн А. откри резултата за Унион Берлин след асистенция от Роте Т.. Холщайн Кил опита да реагира, но тимът не успя да се върне в играта, а вместо това трябваше да направи две замени поради контузии. Юнг У-Йонг и Скшибски С. влязоха на мястото на Скарке Т. и Бернхардсон А., но усилията им не донесоха нужния резултат.

Второто полувреме предложи повече динамика и ситуации за двата отбора. Унион Берлин продължи да доминира, като през 66-ата минута Коменда М. получи жълт картон за грубост, но това не пречеше на тима да се движи уверено напред.

След няколко стратегически замени, в 89-ата минута Роте Т. удвои преднината на Унион след асистенция от Бенеш Л., слагайки точка на мача и подсигурявайки важните три точки за своя отбор.