Генералният секретар на Футболната федерация на Украйна Юрий Записоцки коментира ситуацията с започналото дисциплинарно производство спрямо участието на Жуниор Мораес в европейските квалификации на тима срещу Португалия и Люксембург.

Двата тима подадоха жалби в УЕФА за участието на бразилеца, който беше натурализиран преди първите два двубоя от квалификационния цикъл.

"Искам да подчертая, че при разглеждането и повиквателната на Жуниор Мораес в Украйна за подготовката и участието му в мачовете с Португалия и Люксембург ние сме анализирали ситуацията с получаването на гражданство", коментира той.

"Бяха проведени консултации със специалисти от УЕФА и ФИФА, които потвърдиха правомерността на повиквателната в състава на Украйна. Затова, молим феновете да запазят спокойствие до окончателното решение на УЕФА. Уверен съм, че след разглеждането на жалбите резултатите от мачовете с Португалия и Люксембург ще бъдат запазени", добави той.

Украйна стартира доста добре кампанията с 0:0 като гост на Португалия и победа с 2:1 над Люскембург и има в актива си 4 точки.

Любимец на ЦСКА стана украинец