Националният отбор на Турция остана на една минимална крачка от може би най-голямата издънка в историята си. Южните ни съседи приеха футболното джудже Андора и се мъчиха 89 минути срещу него, преди Озан Туфан в крайна сметка да разбие бетона на пиренейците и да спаси тима си от исторически резил за минималното 1:0. 

Този мач трябваше да е просто една приятна разходка за турците, които да отпразнуват подобаващо юбилейния мач №100 на един от символите си Емре Бельозоглу, който постигна това навръх 39-ия си рожден ден - 19 години след дебюта си за родината. Но последва истинска мъка, която приключи с хепиенд едва в края, след като нервите на всички фенове на стадиона бяха изпилени до краен предел. 

Показателно за надмощието на турците беше съотношението на ударите към двете врати. Те отправиха 28, от които 10 точни, но в крайна сметка само веднъж успяха да преодолеят вратаря Хосеп Гомес, който направи мача на живота си. 

С напредването на времето в мача националите на Турция се изнервяха все повече и действията им бяха все по-припрени. Но в крайна сметка Озан Туфан сложи край на мъките, завършвайки пас на Юсуф Язъджъ и най-накрая успокои зрителите. 

Този успех беше просто задължителен за турците в преследване на лидерската позиция, която си оспорват с Франция. Двата тима вече са с по 12 точки на върха на класирането, но с толкова е и Исландия, така че интригата ще е завързана до последно. Съвсем очаквано, андорците са на дъното без актив, но можеха да вземат такъв по най-изненадващия начин и на най-изненадващото място.