Световният шампион Франция допусна много сериозен гаф в минутите преди началото на домакинския евроквалификационен мач срещу Албания. Вместо от уредбите на „Стад дьо Франс” да прозвучи химна на гостуващия съперник, футболистите на Едоардо Рея бяха принудени да слушат този на Андора.

Разбира се, грешката има своето обяснение – само след 3 дни „петлите” приемат Андора в друг квалификационен мач от група Н. Очевидно някой от отговорниците за озвучителната система не е бил достатъчно внимателен и това доведе до конфузния миг.

Той беше подсилен за телевизионните зрители на срещата, тъй като секунди преди прозвучаването на уж албанския химн камерата се подреди пред прегърналите се албански играчи. Още в първите секунди от мелодията по лицата на повечето моментално се изписа изненада, а немалко от тях започнаха да си мятат неразбиращи погледи.

Това обаче не беше единствената издънка на домакините. Началото на мача се забави именно за да може дикторът на стадиона да поднесе официално извинение до гостуващия тим. Той обаче обяви, че ще се извинява на националния тим на Армения.

Случилото си силно наподоби друг подобен инцидент, разиграл се през 2014 година преди началото на приятелски мач между Словакия и Малта. Тогава словашките домакини, вместо да пуснат химна на своя съперник, изненадаха с първите няколко секунди от парчето "Numb" на Linkin Park.