Швеция направи необходимото да устиска втората си позиция в квалификационната група за Евро 2020. Скандинавците разбиха като гости тоталния аутсайдер Малта с 4:0, като с тези три точки не просто запазиха мястото си в подножието на върха, но и скъсиха дистанцията от лидера Испания на пет точки. 

Две дузпи и автогол помогнаха на шведите да изпълнят мисията си. От 11-те метра точен беше Себастиан Ларсон, а Андре Агиус от състава на островитяните вкара топката в собствената си мрежа. И така малко от малко възелът в групата се заплете. 

Всичко започна перфектно за Швеция в мача с абсолютния аутсайдер. Скандинавците стигнаха до ранен гол, което е изключително важно в такива двубои срещу подобни съперници. Пиер Бенгтсон пусна страхотен пас за Маркус Даниелсон и той не сбърка за 1:0. 

До почивката повече попадения не паднаха и развръзката остана за втората част. Интригата в нея умря в 58-та минута, когато Себастиан Ларсон беше точен от отсъдената дузпа. Класиката беше оформена в 66-та минута, когато Агиус си вкара автогол и всичко приключи. 

Ларсон наниза второто си попадение в мача в 71-та минута, когато реализира и втората дузпа в двубоя, за да сложи окончателната му точка. Като цяло шведите се скъсаха да пропускат, а вратарят на малтийците направи цели пет спасявания. Но и домакините показаха зъби и само късметът ги лиши от почетно попадение. 

След тази развръзка Швеция е на второто място в класирането с 14 точки, само с една повече от третия Румъния. От засада на четвъртата позиция дебне и Норвегия с 10 точки. Испания пък пропусна да се класира след хикса с норвежците и сега е лидер с 19 точки, имайки нужда от победа в следващия си мач, който е именно с шведите.